ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ζυμαρικά στο φούρνο με ντοματίνια και βασιλικό

Ζυμαρικά στο φούρνο με ντοματίνια και βασιλικό



Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά, κατά προτίμηση πένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
450 γρ. ντοματίνια
11/4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα
1 μικρό ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν τα στραγγίσετε κρατήστε μία μικρή κούπα από το νερό τους.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε για ακόμη μισό λεπτό.
Ρίξτε στην κατσαρόλα την σάλτσα και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και προσθέστε το νερό των ζυμαρικών στη σάλτσα.
Ρίξτε τις πένες στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
Ανακατέψτε με τα ντοματίνια, τη μισή μοτσαρέλα και τον βασιλικό και ρίξτε τις πένες σε ένα ταψί. Καλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 20 λεπτά.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[10:38]  Πουρές γλυκοπατάτας με δενδρολίβανο και...
[χθες 11:14]  Αρνάκι φρικασέ
[χθες 12:13]  Ρολάκια πίτσας με γεύση...
[χθες 12:31]  Σούπα μανιταριών
[χθες 12:17]  Σπιτικό burger με κοτόπουλο
[χθες 12:24]  Μακαρόνια φούρνου με σπανάκι και...
[χθες 10:17]  Κοτόπουλο γεμιστό με πέστο,...
[χθες 12:13]  Πίτσα σε κούπα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [14:01:50]