ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


«AMMOUSA» μία δημιουργία από την Πάτρα

«AMMOUSA» μία δημιουργία από την Πάτρα



Ο Ντάνος Γεώργιος, ο μηχανολόγος μηχανικός από την Πάτρα κατάφερε να δημιουργήσει από το υπόγειο ενός σπιτιού μία από τις καλύτερες μπίρες του κόσμου, την πολυβραβευμένη «AMMOUSA».
«Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με την ζυθοποίηση έχω σαν σκέψη και σαν στόχο, να συνδυάζω, δύο διαφορετικές ίδιες τέχνες, την τέχνη της μπίρας και την τέχνη του φαγητού και να δημιουργώ μπίρες ιδιαίτερης γεύσης και αρώματος, που να σου συμπληρώνει ή να σου αναδεικνύει το φαγητό. Σκοπός μου είναι, να είμαι και εγώ, μέσα σε αυτή την εξέλιξη, που έχει σαν αποτέλεσμα αυτή την ποικιλία των γεύσεων της μπίρας. Έτσι ο κόσμος θα καταλάβει ότι η μπίρα δεν είναι αναψυκτικό και δεν είναι μόνο καλοκαιρινό ποτό, δεν είναι απλά για να σε ξεδιψάει, αλλά αντιθέτως έχει την δυνατότητα να σου δίνει πλήθος αισθήσεων και γεύσεων»
Είναι πλέον στις τοπικές αλυσίδες Σ/Μ και έχει αναπτυχθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Κρήτη, Μύκονο, Πόρο, Άνδρο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Τήνο, Σίφνο, Μήλο και συνεχίζει… Μάλιστα επιλέχθηκε και τοποθετήθηκε και στον κατάλογο του Hilton Athens Hotel για το 2019, αλλά και σε αρκετά ακόμη εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.
«Τα συναισθήματα που νοιώθω βλέποντας την AMMOUSA στα ράφια, στους πάγκους ή στα τραπέζια delicatessen καταστημάτων ή εστιατορίων, τέσσερα χρόνια μετά από τότε που ασχολήθηκα με την οικιακή ζυθοποίηση…. δεν μπορεί ο γραπτός λόγος να τα περιγράψει, πραγματικά είναι κάτι μοναδικό!»

H AMMOUSA English I.P.A. έχει διακριθεί και βραβευτεί από πέντε διαφορετικούς διαγωνισμούς στα τέσσερα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα :
• Το 2017 πήρε την 2η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης που έγινε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος.
• Το 2018 πήρε ένα αστέρι στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας Greatasteawards που έγιναν στο Λονδίνο. Βραβεύτηκε και χαρακτηρίστηκε μία από τις καλύτερες του κόσμου.
• Τον Ιούνιο του 2019 πήρε την υψηλότερη διάκριση κερδίζοντας το Πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards - Food and Drinks Competitions 2019, συνεχίζοντας και μετά τη βράβευση στα Great Taste Awards 2018 το ταξίδι της στο κόσμο των γεύσεων
• Τον Νοέμβριο του 2019 κέρδισε Double Gold Medal στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας μπίρας European Beer Challenge που έγινε στο Λονδίνο.
• Τον Φεβρουάριο το 2020, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορίας της στην γευστική δοκιμή, από το περιοδικό Beer & Bar magazine.
Η AMMOUSA English I.P.A. είναι μία μπίρα με 5,50% αλκοόλ, έχει βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά
Από τις αρχές του έτους η «AMMOUSA» ξεκίνησε εμπορική συνεργασία με την «LOUX - ΛΟΥΞ - Φυσική Ελληνική Απόλαυση» για την διανομή της, μια συνεργασία που θα την οδηγήσει σε νέους δρόμους και σε ακόμα περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 15:37]  Η Λουξ προχώρησε σε δωρεάν...
[χθες 15:00]  Οφθαλμολογική προσφορά της...
[χθες 13:36]  Πάτρα: Θεματικό εκπαιδευτικό...
[χθες 08:43]  Μετακόμιση: Ποια είναι η...
[χθες 15:05]  Lidl Ελλάς: Eξι νέες διακρίσεις...
[χθες 13:13]  Τα οφέλη της εκπαιδευτικής...
[χθες 12:17]  Ο ΚΡΙΝΟΣ κάνει μόδα τα πρώτα...
[χθες 08:41]  Πάτρα: Προσφορές για τα μέλη του...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [08:56:11]